dinsdag 16 februari 2010

INXS - Kick (1987)


Slimme commerciële combinatie van Rock, Pop en Funk.
Het geluid is erg vol neer gezet door producer Chris Thomas die ook verantwoordelijk was voor het geluid van Never Mind The Bollocks van Sex Pistols.

Na het succes van Original Sin, What You Need en in mindere mate This Time, zag het er naar uit dat INXS vooral in Australië groot zou blijven, en in Europa niet echt op grote schaal zou door breken.
Echter het Funky Need You Tonight bracht daar gelukkig verandering in.
Het nummer blijft in je hoofd hangen vanwege het herhalende rifje.
Iets wat bijvoorbeeld ook de kracht is van opener Guns In The Sky.
Muzikaal is het allemaal pakkend, en de langharige aantrekkelijke frontman Michael Hutchence had daar ook een grote rol in.
Helaas zou zijn naamsbekendheid later ook een grote rol spelen in zijn uiteindelijke fatale ondergang.

Bij de volgende singles New Sensation en Devil Inside werd de aandacht langzaam aan een stuk minder. Al vind ik zelf vooral Devil Inside wel een goede single keuze.

Met Never Tear Us Apart lukte het INXS terecht om de aandacht weer op hun te richten.
Voor de clipversie werd een nieuwe mix van het nummer op genomen, met een iets afwijkend intro, welke ik persoonlijk mooier vind.
De single zelf is weer hetzelfde als de albumversie.

Voor Mediate werd ook een clip in elkaar gezet, welke natuurlijk een vette knipoog was naar die van Bob Dylans Subterranean Homesick Blues.
Ook Mystify werd nog als single uit gebracht; vreemd genoeg deed die niet veel na het succes van Never Tear Us Apart. Blijft voor mij wel het beste nummer van Kick.
De Kick Ass Remix van Guns In The Sky (B-Kant van Never Tear Us Apart) is sterk qua opbouw en staat ook op de 2cd versie.
Persoonlijk ben ik geen voorstander van die extra disc.
Het album was in zijn originele staat al af.

16 februari 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten